Forum Serial - Serial - "Czy boisz się ciemności?"
Forum fanów serialu Czy boisz się ciemności?

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dragon Ball - czy się podobało?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Serial - "Czy boisz się ciemności?" Strona Główna -> Dragon Ball
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thomas
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Czw Wrz 02, 2010 17:56    Temat postu: Dragon Ball - czy się podobało? Odpowiedz z cytatem

To co teraz powiem, może się wydać dziwne.
Ja nie lubiłem tej bajki. Była dla mnie dziecinna. Czekałem na CBSC i czasem przed lub po (bo i tak i tak było) i się czasem obejrzało, choć fabuły nigdy nie złapałem i nie lubiłem.

Bawiłem się jednak w zbieranie naklejek w batonikach kakaowych i wklejanie ich do albumu, po tym miałem taki okres, że interesowałem się postaciami z serialu, choć może na wyrost - bo wszyscy na osiedlu znali i lubili, to i ja nie chciałem być inny, choć "mięty" nie czułem.

Dziś, po latach wróciłem do odcinków, które w przeciwieństwie do CBSC pojawiły się w polskiej wersji. "Mięty" jak nie było, tak nie ma Smile
Reklama

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 17:56    Temat postu:

Powrót do góry
Łukasz
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Czw Wrz 02, 2010 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi natomiast się podobało Very Happy Było to jedno z pierwszych anime, które oglądałem i dzięki któremu interesuję się dziś mangą i anime. Na ostatnich lekcjach myślałem o tym, aby zdążyć przed rozpoczęciem dojść do domu Very Happy

Tak jak dzisiaj patrzę, to chyba tylko zasługa RTL7, że te wszystkie karty Dragon Ball pojawiły się w Polsce. Jednak kanał był jednym z lepszych jak nie najlepszym w tamtych czasach i nawet przewyższa sporo większość dzisiejszych kanałów, niestety Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mocarFCP
Sardo
Sardo

PostWysłany: Sob Wrz 04, 2010 08:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a coś ostatnio mówili że może znów to pokażą oczywiście moccno ocenzurowane na tvn7? nie wiem na ile to może być prawda
Powrót do góry
dorotad21
Stary Corcoran
Stary Corcoran

PostWysłany: Sob Wrz 04, 2010 09:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi podobał się jak byłem dzieckiem, niedawno sobie odświeżyłem pamięć i muszę przyznać, że w tym nie było nic fajnego Razz
Powrót do góry
fruziowata
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Sob Wrz 04, 2010 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i mnie się to zbytnio nie podobało ; ) pamiętam tylko, że bawił mnie ten dziadek-żółw. ale bez szału
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Łukasz
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Sob Wrz 04, 2010 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mocarFCP napisał:
a coś ostatnio mówili że może znów to pokażą oczywiście moccno ocenzurowane na tvn7? nie wiem na ile to może być prawda
Już kiedyś było "mocno ocenzurowane", jak kupili francuską wersję Razz Więc raczej to by była ta sama wersja co kiedyś.
Teraz jakby chcieli to mogli by dać Dragon Ball Kai, gdzie fabuła idzie zgodnie z mangą, gdzie nie ma tych wszystkich zapychaczy Smile No, ale jesteśmy w Polsce - 100 lat za murzynami Sad
Powrót do góry
Tibia
Zamarznięty chłopiec
Zamarznięty chłopiec

PostWysłany: Sro Wrz 08, 2010 00:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj byl na to szal swego czasu, ale z tego co pamietam mnie ta bajka soba nie zauroczyla. Wieksze zainteresowanie bylo chyba u chlopcow Wink
Powrót do góry
Triko80
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Sro Wrz 08, 2010 11:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz napisał:
Dragon Ball pojawiły się w Polsce. Jednak kanał był jednym z lepszych jak nie najlepszym w tamtych czasach i nawet przewyższa sporo większość dzisiejszych kanałów, niestety Sad

Klasyka polskiej telewizji, że się tak wyrażę Cool

Jeśli chodzi o Dragon Ball to jak to widywałem w telewizji to czułem niechęć, bo były to walki, a ja się tym w ogóle nie interesowałem. Nie wiem w sumie jak to się stało, że zacząłem to oglądać, ale pokochałem to z całego serca. Pierwszy raz oglądałem chyba w wieku 7 lat i obejrzałem drugi raz wieku 17 lat i za drugim razem spodobało mi się dwa razy bardziej, bo o wiele więcej byłem w stanie dostrzec. Zamierzam to znów obejrzeć w wieku 27 lat, ale tym razem w wersji japońskiej bez napisów Wink
Tibia
Zamarznięty chłopiec
Zamarznięty chłopiec

PostWysłany: Sro Wrz 08, 2010 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Triko80 duzo Ci brakuje do tej 27? Wink
Powrót do góry
sakura2222
Madeline
Madeline

PostWysłany: Sob Wrz 11, 2010 19:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zaczełam oglądać Dragon Ball'a w wieku około 5-6 lat. Ledwo wrociłam z przedszkola bądź szkoły to biegłam na Dragon Ball'a i ,, Czy Boisz się ciemności?,,. Pamiętam nawet że raz na osiedlu był organizowany jakiś festyn. Miałam wtedy jakieś 8 lat. I poszłam dopiero jak się DB i CBSC skończyło Laughing
Jeśli chodzi o postacie to najbardziej lubiłam Goten'a i Gohan'a.
Ostatnio odświeżyłam sobie pamięć i obejrzałam całą sage DB z japońskim dubbingiem. Muszę przyznać że odczucia były Smile
Powrót do góry
songoku1992
Samotny Duch
Samotny Duch

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam jestem tutaj nowy ale nie bójcie się nie zarejestrowałem się tylko po to,aby żerować na czymś lub coś podobnego.Chciałbym porozmawiać i posłuchać opini innych użytkowników i dodawać swoje. Co sądzicie o Dragon Ball Kai? Podoba wam się ? Według mnie jest fajna seria i dobrze,że coś ruszyło po tylu latach z DB
Powrót do góry
pixi
Piaskowy Dziadek
Piaskowy Dziadek

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 12:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak zobaczyłęm db kai ... w tv ... zrozumiałęm ze czas na zmiany jakosci i długosci odcinkow Smile wpadłęm na swietny pomysł nad własne wersja DRAGON BALL PIXI
Powrót do góry
songoku1992
Samotny Duch
Samotny Duch

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kolega pixi ma racje. Ewidentnie mocno zmieniła się jakość w nowym DB i bardzo dobrze troszkę zmienił fabułę,przede wszystkim znacznie skrócili/skrócają tą serię i jak ktoś zauważył dodają nowe sceny.
Powrót do góry
Łukasz
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie prawdę mówiąc Dragon Ball Kai rozczarował. Wyrzucenie zapychaczy jak najbardziej na plus, na nowo nagrane ścieżki dźwiękowe ok, ale kilku starych głosów brakuje z wiadomych przyczyn. Pod względem grafiki dali ciała na całej linii, o ile opening i ending wyszły super to reszta już nie - oglądając pierwszy odcinek myślałem, że właśnie takiej jakości będzie seria kai, ale się srogo zawiodłem. Nie oglądam tej serii, ale po obejrzeniu 1 i 2 odcinka można dostrzec wspomniane nowe sceny, które bardzo rzucają się w oczy, aż za bardzo (całkiem inne kolory) Confused No i na minus dochodzi większa cenzura niż w przypadku Z'ki.
Powrót do góry
songoku1992
Samotny Duch
Samotny Duch

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 22:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz z jedną rzeczą się nie zgodzę,też wydawało mi się że Kai to jest sama cenura,ale muszę ci powiedzieć,że jednak nie,w dalszych odcinkach wszystko jest ok nic nie jest cenzurowane np: gdy Frezer zostaje przecięty przez własną tarczę,wszystko widać jak się rozpada na kawałki w Z'ecie nie był tego widać. Niestety chyba tylko w Polsce nie wyszło wydanie na DVD-R Dragon Balla w całości nie pociętego i bez cenury,są różne wydania w różnych krajach i tam mają orginał. A co do cenzury w Z'ecie to jest masz racje i to duża,ale staram się temu zaradzić,mianowicie robię podkłady pod wersję dvd rip (czyli orginalny odcinek+polskie audio podłożone pod to idealnie). Pewnie od razu pomyślisz,że mam to samo co w necie jest czyli że DBZ jest w HQ. Nie mylisz się,owszem jest taka wersja,ale niczym się nie różni od ripów z RTL7,cenura jak jest tak była.A ja mam i robię wersję UNCUT (czyli nie pociętą w orginale po polsku),czyli tam gdzie była cenzura normalnie są te sceny widoczne,nie są wycięte widać je normalnie w raz z orginalnym audio jeżeli w np: jakiejś scenie wyciętej ktoś coś mówił,potem gdy kończy się cenzura,to już jest normalny odcinek lecący dalej. Mam nadzieję,że rozumiesz o czym pisałem,Pozdrawiam ; )
Powrót do góry
Łukasz
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, nie i jeszcze raz nie, jeśli rozmawiamy o anime, to tylko w oryginalnych wersjach, dla mnie anime z lektorem czy z dubbingiem nie istnieje, a DBZ znam z wersji CUT (z rtl7) i UNCUT.
Co do cenzury, to nie chodziło mi o to, że Z'ka miała wycięte sceny, tylko chciałem pokazać różnice między wersją Z i Kai, np. odcinek, gdy Raditz pojawia się na ziemi i walczy z Goku i Piccolo Jr. Porównaj sobie scenę, gdy Raditz zostaje przestrzelony na wylot i zwróć uwagę na jego ranę - będziesz miał wspomnianą przeze mnie cenzurę Razz Ostatnio Japończycy chyba także ograniczają krew w anime, patrząc na powyższą scenę, co trochę smuci bo zaczynają jak większość świata robić z tego tabu.
Co do PL wydania zrobionego na podstawie francuskiej wersji to nie ma o czym gadać bo niektóre odcinki miały jak dobrze pamiętam nawet ~17min bez OP i ED. Pojawiło się trochę krwi albo nagość i już odcinek do cięcia Sad

PS: Chyba ciebie i twoją działalność z DBZ kojarzę z jakiegoś forum Very Happy Mylę się czy nie? Very Happy
Powrót do góry
songoku1992
Samotny Duch
Samotny Duch

PostWysłany: Nie Lis 14, 2010 00:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz na prawdę Kai potem już jest normalnie sam sprawdzałem oglądając odcinki,które były najbardziej cenurowane i nie widać było cenury. No co do wydania PL na francuskiej wersji to dużo odcinków miało mniej nawet niż 17min a najgorzej pocięty odcinek to DB Z 79 najkrótszy co weemitowało RTL7,był strasznie pocięty. Troche zabawy,pół dnia mi zeszło właśnie z tym odcinkiem,ale dałem rade i mam DVD-RIP UNCUT i to w Pl tak jak już mówiłem. Co do PS. kiedyś dodałem na jakieś forum parę odcinków,potem już nie dawałem bo ludzie tylko żerowali i nie dosyć że mało kto umie robić podkłady dobrze to jeszcze niektórzy narzekali więc postanowiłem,że nie będę im dawał. A co interesuje cię DB Z DVD-RIP UNCUT PL ? Nie wiem czy już ja widziałeś może,ale nigdzie takiej w necie nie znajdziesz,bo tylko ja miałem i mam trochę odcinków właśnie w takiej wersji a tego już w necie nie znajdziesz. Umiesz robić może podkłady ? Pomógłbyś mi może? Z chęcią bym się podzielił swoją pracą.Poszukuję osoby która zna dobrze jeżyk francuski,angielski i hiszpański,mianowicie chodzi o to że gdzie występuje cenzura często właśnie ktoś mówi coś w którymś z tych języków,zależy z kąt brałem mianowicie dużo cenury jest w początkowych odcinkach co zrobiłem po francusku a przydało by się mieć do tego napisy. Wtedy to już wogule super by btł DB Z bez cenury jeszcze w dvd ripie i Uncut i gdzie braki tam są napisy.Fajnie by było.
Powrót do góry
Łukasz
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Nie Lis 14, 2010 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

songoku1992 napisał:
Co do PS. kiedyś dodałem na jakieś forum parę odcinków
Czyżby to forum miało w nazwie słowo "bajki" Razz
songoku1992 napisał:
A co interesuje cię DB Z DVD-RIP UNCUT PL ? Nie wiem czy już ja widziałeś może,ale nigdzie takiej w necie nie znajdziesz,bo tylko ja miałem i mam trochę odcinków właśnie w takiej wersji a tego już w necie nie znajdziesz.
Mnie nie interesuje, jak już wspominałem - anime tylko w oryginale, a czy widziałem te DVDRIPy UNCUT PL to zależy, jeśli jesteś tym gościem z forum o którym piszę to widziałem kilka odcinków.
songoku1992 napisał:
Umiesz robić może podkłady ? Pomógłbyś mi może? Z chęcią bym się podzielił swoją pracą.Poszukuję osoby która zna dobrze jeżyk francuski,angielski i hiszpański,mianowicie chodzi o to że gdzie występuje cenzura często właśnie ktoś mówi coś
Swego czasu zrobiłem kilka podkładów, głównie dla siebie, więc co nieco wiem o podkładach łącznie ze zmianą i dopasowaniem fps, ale nie pomogę ze względu na niedobór wolnego czasu Confused Co do tych brakujących fragmentów to może poszukaj w napisach dostępnych w sieci Very Happy
Powrót do góry
songoku1992
Samotny Duch
Samotny Duch

PostWysłany: Nie Lis 14, 2010 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak a co jesteś na tamtym forum? Kiedyś tam dałem,ale to dawno już było. Nie powiesz mi,że to co robię jest łatwe i że każdy mógłby to zrobić? Jak widziałeś i jak oceniasz pracę moją którą kiedyś robiłem z kolegą? Według mnie takie odcinki to jest rarytas,ponieważ nigdzie tego nie znajdziesz w necie,nigdzie a swego czasu jak było robione to było bardzo bardzo duże zainteresowanie. Szkoda,że nie pomożesz każda pomoc się liczy,a co do brakujących fragmentów niestety te napisy co są w sieci nie są dobre,dlatego tak jak już mówiłem trzeba przetłumaczyć.
Powrót do góry
Łukasz
Zasłużony
Zasłużony

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 20:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

songoku1992 napisał:
Tak a co jesteś na tamtym forum?
Jestem i to już długo Razz
songoku1992 napisał:
Nie powiesz mi,że to co robię jest łatwe i że każdy mógłby to zrobić?
A czemu nie miałoby być łatwe? Bardziej bym powiedział, że to jest monotonne zajęcie Razz
songoku1992 napisał:
Jak widziałeś i jak oceniasz pracę moją którą kiedyś robiłem z kolegą? Według mnie takie odcinki to jest rarytas
Może być, dla kogoś kto woli słuchać polskich dialogów to na pewno będzie coś ciekawego Smile
Obyś dociągnął ten projekt do końca Very Happy Może pojawią się kolejni maniacy DB hehe, powodzenia.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Lis 15, 2010 20:53    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Serial - "Czy boisz się ciemności?" Strona Główna -> Dragon Ball Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: