Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz Zasłużony

|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 21:10 Temat postu: Książki, które warto przeczytać... |
|
|
Od czegoś trzeba rozpocząć ten dział, więc tutaj polecamy sobie nawzajem książki, które są warte uwagi, żeby nie było spamu to proszę o rozwinięcie wypowiedzi dlaczego akurat to dzieło wam przypadło do gustu.
Także ja może zachęcę kogoś do Sagi Wiedźmina, którego jak najbardziej polecam Dlaczego polecam? ponieważ Sapkowski używa w nim naprawdę ciekawego języka, mamy dużą dawkę realizmu i co chyba najważniejsze przygoda Geralta z Rivii jest cholernie (przepraszam za zwrot) wciągająca, wręcz nie można się oderwać od niej (w końcu to aż 5 tomów przy których ciężko się nudzić) I na tym pokrótce koniec, może kiedyś dodam jeszcze kilka za.
Wpisujcie się i polecajcie wasze ulubione książki  _________________ Dr. Vink: Vink's the name. Dr. Vink.
Kid: Dr. Fink?
Dr. Vink: Vink. with a v-v-v. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 21:10 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasztanka Demon morza

|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 19:06 Temat postu: |
|
|
Dawno dawno temu uwielbiałam całą serię "Ulica strachu", szkoda, że tak mało tytułów ukazało się w Polsce, a oryginalne wydania ciężko dostać.
Teraz bardziej zaczytuję się w obyczajowych powieściach, ostatnio odkryłam charakterystyczny styl pisania Elizabeth Noble, naprawdę polubiłam jej książki. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thomas Zasłużony

|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 17:48 Temat postu: |
|
|
Już wcześniej o tym pisałem.
Polecam wszystkie książki Josteina Gaardera od "Świata Zofii" zaczynąjąc, na "Tajemnicy Bożego Narodzenia" kończąc.
Jak ktoś przeczytał choć jedną książkę tego autora, to proszę się tym podzielić, chętnie podyskutuję  _________________ "It's the most fun in the Park, when you're laughing in the dark..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Old Shatterhand Pani Clove

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 17:18 Temat postu: |
|
|
Od siebie mogę polecić książke Peter'a Watts'a pt. "Rozgwiazda". Generalnie jest trudna w czytaniu, trochę przekleństw ale jest ten dreszczyk i atmosfera. Jeśli ktoś lubi mroczne i tajemnicze klimaty (jakie skrywa w sobie głębia oceanu) zapraszam do przeczytania w/w książki.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
cielo89 Kadet

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 07:53 Temat postu: |
|
|
A ja polecam książki Anne Rice - tej co to napisała "Wywiad z wampirem" i "Królową potępionych". Jeśli ktoś lubi cosik o czarownicach to też ma to w swoim "repertuarze" |
|
Powrót do góry |
|
 |
CJ Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 17:24 Temat postu: |
|
|
Dawno nie czytałem, bardzo dawno nie czytałem, aż do teraz... Trafiła mi się w ręce książka pt. "Pulp Fiction", to z niej Quentin Tarantino zrobił film, ewentualnie było odwrotnie W każdym razie książka jest świetna. Jeśli komuś podobał się film, powinien przeczytać i książkę, komentarze autora są boskie. To jedna z niewielu książek jaką czytałem z chęcią i z własnej , nieprzymuszonej woli.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ptaszysko Kadet

|
Wysłany: Wto Gru 11, 2012 00:22 Temat postu: |
|
|
Kurcze nie wiedziałem ze jest książka Pulp Fiction:) ale podejrzewam że to książka powstała na podstawie filmu:) _________________ Masz moĹźe swĂłj e-biznes ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
miskama Kadet

|
Wysłany: Pią Gru 14, 2012 12:06 Temat postu: |
|
|
podpisuje się pod "wywiad z wampirem" zarówno książka jak i film godne polecenia nie stracicie czasu!!!! _________________ wynajem-busow-warszawa.pl/, jakÄ
firmÄ polecicie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Komdas Kadet

|
Wysłany: Sob Paź 19, 2013 12:52 Temat postu: |
|
|
Może ktoś polecić coś z fikcji historycznej? najlepiej coś związanego z drugą wojną światową |
|
Powrót do góry |
|
 |
CJ Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 20, 2013 19:21 Temat postu: |
|
|
Jak fikcja to raczej nie historyczny Ale z wojennego klimatu sci-fi całym sercem polecam Metro 2033. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Komdas Kadet

|
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 14:42 Temat postu: |
|
|
CJ napisał: | Jak fikcja to raczej nie historyczny Ale z wojennego klimatu sci-fi całym sercem polecam Metro 2033. |
Metro właśnie czytałem, w żadną z gier opartych na książce jeszcze nie grałem. A co do mojego posta, miałem na myśli książki o tematyce wojennej, ale fabularyzowane i ewentualnie fantastyczne/fikcyjne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wasio Kadet

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert7979 Kadet

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2020 19:24 Temat postu: |
|
|
miskama napisał: | podpisuje się pod "wywiad z wampirem" zarówno książka jak i film godne polecenia nie stracicie czasu!!!! |
Ja przeczytałem po raz drugi po 10 latach, jedna z najlepszych historii _________________ Pompa ciepła |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama Gość
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2021 00:44 Temat postu: Zarabiaj Online |
|
|
Zobacz też :
 |
|