fruziowata Zas³u¿ony
Do³±czy³: 21 Sie 2009 Posty: 162 Sk±d: P³ock
|
Wys³any: Pon Lut 28, 2011 18:37 Temat postu: |
|
|
w³a¶nie skoñczy³am czytaæ tê ksi±¿kê (u mnie ma tytu³ "Smêtarz dla zwierzaków") i stwierdzam, ¿e jest bardzo, ale to bardzo dobra (¿adne zaskoczenie dla fanów Kinga ;p). w planach mam "To" równie¿ Kinga ("It", film o klaunie jest na jej podstawie) _________________ "Is all that we see or seem
But a dream within a dream?" |
|
Wolfman Zeebo
Do³±czy³: 28 Cze 2009 Posty: 510 Sk±d: Wola Rzêdziñska
|
Wys³any: Pon Lut 28, 2011 18:57 Temat postu: |
|
|
Ja akurat teraz zabieram siê za mniej s³awne jego powie¶ci, "Rose Madder" i "Dolores Clairbourne" bo akurat tylko takie by³y w bibliotece, ale my¶lê, ¿e siê nie zawiodê |
|
Mary_Mary Moderator
Do³±czy³: 25 Kwi 2009 Posty: 399
|
Wys³any: Sob Kwi 09, 2011 00:05 Temat postu: |
|
|
Ostatnio bêd±c w bibliotece w rêce wpad³a mi ksia¿ka Edith Wharton, której opowie¶ci grozy okre¶lono jako wyrafinowane. Ksi±¿ka nosi tytu³ Duchy i ludzie. Mo¿e kto¶ z was ju¿ j± czyta³? Przeczyta³am dopiero dwa opowiadania i my¶lê, ¿e maj± fajny klimat. Jest mo¿e pisana po staro¶wieku, ale ja takie lubiê. Jak macie okazjê to polecam przeczytaæ. _________________ CBSC RULES !!! |
|
fruziowata Zas³u¿ony
Do³±czy³: 21 Sie 2009 Posty: 162 Sk±d: P³ock
|
Wys³any: Sob Kwi 09, 2011 10:01 Temat postu: |
|
|
ja tymczasem skoñczy³am pierwszy tom "Christine" Kinga (w ogóle nie mog³am siê zabraæ, bo odrzuca³ mnie motyw samochodu, ale siê przemog³am i nic a nic nie ¿a³ujê), i ju¿ mogê poleciæ, bo dobra ksi±¿ka. no ale chyba ka¿dy fan Kinga bêdzie poleca³ wszystkie jego ksi±¿ki, ten niesamowity klimat i styl pisania... cudo : ) _________________ "Is all that we see or seem
But a dream within a dream?" |
|
CJ Moderator
Do³±czy³: 26 Pa¼ 2010 Posty: 249 Sk±d: Suwa³ki
|
Wys³any: Sob Kwi 27, 2013 21:56 Temat postu: |
|
|
"Metro 2033" Dimitrija Gluchovsky'ego. Ksi±¿ka prze¶wietna. Postapokaliptyczna wizja ¶wiata ow³adniêtego ciemno¶ci±, ciemno¶ci± tuneli metra, w którym przysz³o ¿yæ ludziom po wojnie atomowej. ¦wiat w pewnym sensie prze¿y³ ju¿ swój koniec. Ci, co ocaleli kryj± siê w tunelach Moskiewskiego metra tworz±c miasta, ¿yj±c z wyhodowanych grzybów i ¶wiñ. Na powierzchni nie ma ¿ycia, w ka¿dym razie nie ludzkiego. Ludzie zmuszeni s± do obrony przed przychodz±cymi z góry coraz to nowymi stworami, a¿ w koñcu trafiaj± na takie, których nie daj± rady odpieraæ. G³ówny bohater Artem wyrusza z misj± by uratowaæ ich ¶wiat - metro.
Czytam równie¿ Wied¼mina jak parê osób wy¿ej wspomnia³o i równie¿ polecam. Jak ukoñczê sagê o Geralcie z Rivii ruszam w pogoñ do biblioteki po "Metro 2034" i jego uniwersa. |
|