Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fruziowata Zasłużony

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 18:37 Temat postu: |
|
|
właśnie skończyłam czytać tę książkę (u mnie ma tytuł "Smętarz dla zwierzaków") i stwierdzam, że jest bardzo, ale to bardzo dobra (żadne zaskoczenie dla fanów Kinga ;p). w planach mam "To" również Kinga ("It", film o klaunie jest na jej podstawie) _________________ "Is all that we see or seem
But a dream within a dream?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 18:37 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wolfman Zeebo

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 18:57 Temat postu: |
|
|
Ja akurat teraz zabieram się za mniej sławne jego powieści, "Rose Madder" i "Dolores Clairbourne" bo akurat tylko takie były w bibliotece, ale myślę, że się nie zawiodę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
michaosia Kadet

|
Wysłany: Nie Mar 13, 2011 20:09 Temat postu: |
|
|
Osobiście polecam książkę "Miasteczko Salem". Fajny, dość ciekawy i dobrze wykreowany horror.
Nie nadaje się jednak dla ludzi bez wyobraźni.
Polecam  _________________ [img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ7cJsiLTwplHGhAlFGGAeQgbjhvXv0Wnq3maCvl_gXrluauSzylw&t=1[/img] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mary_Mary Moderator

|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 00:05 Temat postu: |
|
|
Ostatnio będąc w bibliotece w ręce wpadła mi ksiażka Edith Wharton, której opowieści grozy określono jako wyrafinowane. Książka nosi tytuł Duchy i ludzie. Może ktoś z was już ją czytał? Przeczytałam dopiero dwa opowiadania i myślę, że mają fajny klimat. Jest może pisana po staroświeku, ale ja takie lubię. Jak macie okazję to polecam przeczytać. _________________ CBSC RULES !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
fruziowata Zasłużony

|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 10:01 Temat postu: |
|
|
ja tymczasem skończyłam pierwszy tom "Christine" Kinga (w ogóle nie mogłam się zabrać, bo odrzucał mnie motyw samochodu, ale się przemogłam i nic a nic nie żałuję), i już mogę polecić, bo dobra książka. no ale chyba każdy fan Kinga będzie polecał wszystkie jego książki, ten niesamowity klimat i styl pisania... cudo : ) _________________ "Is all that we see or seem
But a dream within a dream?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
CJ Moderator

|
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 21:56 Temat postu: |
|
|
"Metro 2033" Dimitrija Gluchovsky'ego. Książka prześwietna. Postapokaliptyczna wizja świata owładniętego ciemnością, ciemnością tuneli metra, w którym przyszło żyć ludziom po wojnie atomowej. Świat w pewnym sensie przeżył już swój koniec. Ci, co ocaleli kryją się w tunelach Moskiewskiego metra tworząc miasta, żyjąc z wyhodowanych grzybów i świń. Na powierzchni nie ma życia, w każdym razie nie ludzkiego. Ludzie zmuszeni są do obrony przed przychodzącymi z góry coraz to nowymi stworami, aż w końcu trafiają na takie, których nie dają rady odpierać. Główny bohater Artem wyrusza z misją by uratować ich świat - metro.
Czytam również Wiedźmina jak parę osób wyżej wspomniało i również polecam. Jak ukończę sagę o Geralcie z Rivii ruszam w pogoń do biblioteki po "Metro 2034" i jego uniwersa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mary_Mary Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 11:08 Temat postu: |
|
|
Ja czytam horror polskiego autora- Stefana Dardy: Starzyzna. To cz.2, a cz.1 to Czarny wygon. _________________ CBSC RULES !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mornikkss Kadet

|
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 08:52 Temat postu: |
|
|
Doktor Sen - King Stephen: polecam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamisia Kadet

|
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 19:00 Temat postu: |
|
|
Ja czytam aktualnie książkę Marcina Gawędy - IX zmiana.
|
 |
Reklama Gość
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2021 07:47 Temat postu: Zarabiaj Online |
|
|
Zobacz też :
 |
|
Powrót do góry |
|